Celebrem la cantata de final de curs 2023- Marcel Contaire – amb un èxit de públic de 800 persones

Celebrem la cantata de final de curs 2023- Marcel Contaire – amb un èxit de públic de 800 persones

El dia 7 de juny, l’alumnat de l’escola de Música municipal Francesc Vila de Sant Vicenç de Castellet feu el seu concert de final de curs a Cal Soler amb la cantata Marcel Contaire, amb text de Manel Justícia i música del compositor Santvicentí Miquel Coll.

 

 

 

Aquesta cantata va ser fruit del 20è aniversari de l’ACEM, que per a l’Escola de Sant Vicenç va ser molt especial, pel fet que no només hi vam participar amb alumnat de 3 a 9 anys a l’espai Tàrraco Arena, sinó que a més a més, el nostre alumnat de 10 a 13 anys va fer-ne la gravació del CD. El podeu escoltar en aquest enllaç a Spotify:

Així doncs, aprofitant que tots els corals de tots els cicles havien treballat la cantata, es va seleccionar aquest material per a fer la cantata de final de curs, que habitualment inclou una sessió per a les famílies però també dues sessions a les quals hi son convidades les escoles de primària del poble. Tots els infants d’infantil i dels dos primers cursos de primària de Sant Vicenç van aprendre algunes de les cançons per poder-hi participar activament el dia del concert, i van conèixer també el compositor Miquel Coll, que també resideix al poble.

Per trobar un format interessant de fer arribar el conte, es va comptar amb la col·laboració de la Sara Sanz, especialista de música de primària, que va adaptar el conte de Manel Justícia per tal d’escenificar-lo i narrar-lo; i també es va comptar amb la col·laboració de voluntàries que van fer titelles de cartró amb les il·lustracions de Cristina Zafra del conte. Els nens i nenes de l’escola de música van elaborar els peixos paraula del conte, que van guarnir de forma colorista l’escenari i que fan referència al binomi fantàstic de Gianni Rodari i al voltant del qual gira el conte.

Al matí es varen fer dues sessions per a les escoles del municipi i a la tarda es va realitzar una funció per totes les famílies. En total es van aplegar a l’escenari 80 cantaires i també van participar 25 alumnes de diferents formacions instrumentals, com ara l’orquestra de vent, l’orquestra de corda o diferents combos.

En aquestes tres sessions, fins a 800 persones van poder gaudir de l’espectacle, fent una tasca de difusió del talent local i encomanant la música entre tots els públics. Amb aquesta activitat comencem a acomiadar el curs i tanquem l’espectacle més important de l’any.