Música a l’escola bressol

Música a l’escola bressol “El Niu”

“Música des de l’inici”

Des del curs 2005-2006 l’escola municipal de música ofereix de forma setmanal classes de música per a tot l’alumnat de l’escola bressol municipal El Niu. 

L’escola municipal de música té especialistes en aquesta franja d’edat que un matí de la setmana van a fer classes a l’escola bressol,  passant pels 7 grups de classe que la conformen.

Els nens i nenes de l’escola bressol tenen l’oportunitat de treballar cançó, audició, expressivitat, moviment i de tocar instruments de petita percussió, així com de sentir instruments musicals en directe.

Durant el mes de juliol s’imparteix també una sessió en família de moixaines i cançons de falda per a pares, mares, avis i mestres.

Història del projecte:

 

El primer projecte va sorgir l’any 2005 com a taller de moixaines i cançons de falda per a nens de 0-3 anys amb família. Va ser un taller de dos dies amb la participació del professorat de l’escola de música dins l’escola bressol. Es va dur a terme durant el mes de juliol.

La idea va semblar molt bona i els mateixos directius de l’escola bressol van demanar si hi podria haver continuïtat. D’aquesta manera des del curs 2005-2006 es van establir classes regulars de música un cop per setmana.

Sense saber-ho ens vàrem convertir en unes escoles pioneres amb aquest projecte, i l’any 2013 vàrem participar en la ponència “Teixint complicitats” explicant la nostra experiència dins de la “Cloenda dels Cercles de Comparació Intermunicipals de Serveis Educatius” organitzats per la Diputació de Barcelona. El nostre treball va tenir molt bona rebuda ja que es podria englobar en el concepte de música per a tothom i al fet de socialitzar la música.

 El taller de final de curs es continua fent i és obert a totes les famílies. És una mena de compilació del treball fet durant el curs i es dona un dossier amb una guia didàctica i un cd amb les cançons treballades. En l’actualitat el taller és d’un sol dia.