Música a primària

Música a primària, projecte Un infant, Un instrument  

“Música per a tothom”

El projecte Un infant, Un instrument (UiUi)  té per objectiu realitzar un treball conjunt entre l’Escola Municipal de Música i els centres de primària o secundària de Sant Vicenç de Castellet, per tal d’apropar la pràctica d’un instrument de música a tot l’alumnat, sense excepcions, democratitzant així la música i la cultura en general.

Actualment aquest projecte es du a terme als cursos de 5è i 6è de l’Escola Puigsoler, que treballen amb saxòfons, fiscorns i instruments de percussió per tal de crear una banda. Els alumnes reben classe als centres de primària per part de professorat especialista de l’escola municipal de música i també el professorat de música de l’escola de primària, sense necessitat de desplaçar-se, ja que les classes són dins del seu horari lectiu de primària.

Amb aquesta iniciativa, es pretén fer una iniciació a la pràctica instrumental en tots els alumnes de primària del poble, de manera que aquests alumnes millorin la seva coordinació, concentració i sentiment de pertinença al grup, mitjançant  la pràctica instrumental en grup.

Si bé de moment el projecte només es duu a terme a una escola, l’objectiu és arribar a totes les escoles del municipi, de manera que tots els nens i nenes de Sant Vicenç tinguin aquesta oportunitat al llarg de la seva escolarització.

D’aquesta manera, si un alumne no pot venir a estudiar a l’escola de música, és l’escola de música qui s’acostarà a aquest alumne, reduint així la manca de possibilitat d’aprenentatge musical i cultural.  

Després del seu pas pel projecte, l’alumnat que hi ha participat té la possibilitat d’incorporar-se a la Brass Band, donant així sentit i continuïtat al treball fet.