Professorat

Marc PUSÓ BADIA

Professor de piano, grups de pianos i llenguatge musical.

Inicià els estudis de piano a l’edat de sis anys, com a activitat extraescolar del CEIP Joventut de Callús. Posteriorment continua la formació pianística al Conservatori de Manresa, sota els sòlids mestratges de Pep Pérez i Katia Michel. L’any 2014, la Beca Ferrer Salat li obre les portes al Conservatori del Liceu amb el cubà Tensy Krismant, on revalidà la beca en dues ocasions més, i una tercera per al Màster amb el búlgar Vesko Stambolov.

Tot i haver-se format extensament en la disciplina clàssica (com a solista, en fomacions de cambra, acompanyaments…) mai ha deixat d’estar en contacte amb gèneres i formacions de ca`racter més modern (big band, quartet de jazz, grups de versions, duets, corals…). Fins a l’actualitat, ha exercit de professor a les escoles de Música de Callús i Sant Vicenç de Castellet, Ad Libitum (Manresa), BCN Fusió i Allegretto (Barcelona), així com de repertorista als Conservatoris de Manresa i Liceu.

Forma part del claustre de l’Escola de Música de Sant Vicenç des d’aquest 2021.

Myriam DÍEZ CASAS

Professora de violoncel, sensibilització, llenguatge i coral.

Ha estudiat al Conservatori municipal de musica de Manresa amb les professores Anna Costa i Amparo Lacruz, ha rebut classes dels professors Amat i Manuel Martínez del Fresno i ha estudiat al conservatori del Liceu.

Dins l’àmbit professional, ha col·laborat amb grups de cambra i amb l’orquestra de Mollet.
Ha treballat com a professora de violoncel i llenguatge a l’escola de música de Sant Vicenç de Castellet, Navarcles, Pla del Penedès i Puig-reig.

Forma part del claustre de l’escola municipal de música de Sant Vicenç des del 2008.

Ignasi LLOVET ROCA

Professor de bateria, grup de percussió-Brass Band, i membre del projecte comunitari “Un infant, un instrument”

Ha estudiat a l’Esclat Música amb el professor de bateria Xavi  Camp. Més tard va estudiar amb Lluís Ribalta i Marc Miralta, i posteriorment al Taller de Músics amb César Martínez i Ramón Ángel Rey. Obté el Certificat de nivell 8 de Drum kit, Rockschool.

Dins l’àmbit professional, ha tocat amb els grups Boogie Dreams, Aramateix, Efedefunk, Palance i Albert Palomar i actualment toca amb els Grup Macedònia i Els Fugitius, amb els quals ha realitzat diversos enregistraments de CDs. Actualment treballa a les escoles de música de Sant Vicenç de Castellet, l’Esclat i Tallers Musicals.

Forma part del claustre de l’escola municipal de música de Sant Vicenç des del 2008.

Joan MIRANDA VALLÈS

Professor de piano clàssic i modern, baix elèctric, grup de cambra, combo, harmonia i improvisació.

Obté el títol Professional de Piano l’any 2001, de la mà del professor Josep Lluís Pérez al Conservatori Professional de Música de Manresa. Ha estudiat piano modern i harmonia amb Manel Camp a “L’Esclat” de Manresa, i continua els seus estudis amb els professors Aruàn Ortiz i Joan Monné a l’escola “El Taller de Músics” de Barcelona.

Ha tocat amb diferents grups com: DymauBcn, N’funkats, Jazzmanners, La Gustet, Damià Olivella, Less is more, Petit Electric Band (Blues), Oriol Barri. Ha actuat en diferents Festivals d’arreu de Catalunya com ara Festival de la Mercè 2009, Black Music Festival 2011, Mercat de Música Viva de Vic 2011, Festival de Blues de Manresa 2011 i Festival Barnasants 2018.

Ha gravat els cds “Un nou sentit” (Divucsa 2012) i “Origen” (RGB 2014) amb Damià Olivella, “Walking on the rhythm” (2006) amb el grup N’funkats… i diverses col·laboracions en altres discs.

Ha treballat en diverses escoles de música i forma part del claustre de l’escola de música de Sant Vicenç des del 2002.

Guillem MANETAS GONZÀLEZ

Professor de saxòfon, llenguatge i combo

 

La seva incursió en la música comença a l’Escola de Grallers de Castelldefels on aprèn gran part del repertori de música popular lligada al món casteller, geganter i de balls populars catalans. Són ensenyaments no reglats i per transmissió oral i als 14 anys sent la necessitat d’estudiar solfeig i harmonia clàssics.

Després de fer una aproximació al piano i a la tenora, inicia els estudis de saxòfon clàssic. A 20 anys comença a estudiar jazz i música moderna de manera autodidacta. Més endavant continua formant-se a l’Escola de Música Moderna de Badalona amb els professors: Carles Vecino, Ramon Montoliu i Lluís Olària.

Posteriorment emprèn els estudis superiors de música moderna i Jazz al Conservatori del Liceu amb els Professors: Jon Robles, Llibert Fortuny, David Mengual, Horacio Fumero, Fran Suárez, (entre d’altres) i els completa a l’ESEM Taller de Músics amb el professor Marcel·lí Bayer (entre d’altres).

Durant tot aquest temps ha format part de diferents tipus de formacions, des de grups de grallers i cant a capella, fins a bandes municipals de música, xarangues, big bands o grups de Pop i Rock. Però és en l’àmbit pedagògic i en la docència on ha trobat la seva vocació principal.

Forma part del claustre de l’escola de música de Sant Vicenç des del 2021.

Àlex MOLAS CRUCES Professor de guitarra clàssica, flamenca, moderna, taller de guitarra i ukelele.

És guitarrista titulat en el Conservatori del Liceu de Barcelona amb el mestre Manuel Granados. La seva trajectòria musical combina diferents vessants, des de la docència fins a cantautor i composició.

Com a compositor cal destacar la banda sonora del vídeo reportatge Experimentando del fotògraf Jesús Robisco pel Ballet Nacional de España. Així també, és el fundador i cantautor del grup musical Pal Margen. Ha col·laborat amb diverses figures destacades del jazz-fusió, entre elles, Joaquín Sánchez Gil o Alejandro del Barco.

Ha treballat en diverses escoles de música, i forma part del claustre de l’escola municipal de Sant Vicenç des del 2013.

Elisabet PLANS ROIG

Cap d’estudis

Professora de piano, sensibilització, llenguatge, coral, especialista de música a l’Escola bressol municipal “El Niu”, professora del projecte Un infant, un instrument.

L’any 2003 obté el títol de professora especialitat piano al Conservatori Professional de música de Manresa. L’any següent obté el títol de professora especialitat Solfeig, Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament en el mateix Conservatori.

Ja de molt jove, comença a treballaren els inicis de l’ Escola Municipal de música de Sant Vicenç de Castellet, sota la direcció del mestre Francesc Vila. Ha treballat en diverses escoles de música com ara l’Espill i l’Escola de música de Solsona. Ha tocat en diversos grups musicals com ara el grup de versions Massa Malta.

Forma part del claustre de Sant Vicenç de Castellet des de l’any 1989.

Joan GONGA ARNAL

Professor de llenguatge musical, llenguatge d’adults i trompeta.

Ha realitzat els seus estudis superiors de música a Musikene (Conservatori Superior de música del País Basc) a l’especialitat de trompeta-jazz. Master of Music (New York Jazz) entre Holanda i Nova York. Grau professional de Trompeta al conservatori de Llíria (València). Grau de Ciències de l’activitat Física i l’Esport (FCAFE). Ha estudiat amb professors com: Wynton Marsalis, Randy Brecker, David Pastor, Joe Magnarelli, Voro García, Peter Evans, Jesús Santandreu, John McNeill, Fco. Blanco Latino, Toni Belenguer, Ramón Cardo entre d’altres.

Dins l’àmbit professional ha realitzat actuacions a Nova York, Holanda, França i Espanya. Ha participat a diferents festivals de Jazz: Jazzaldia (Donosti), Festival de Jazz de València. Guanyador del concurs de conjunts de jazz Medina del Campo 2017. Guanyador del II Concurs de Jazz jove del Palau de la Música (València 2018).

Ha treballat durant 2 anys com a professor de trompeta a Holanda i Nova York. També com a professor de llenguatge musical durant 3 anys a l’escola de música d’Olocau i forma part del claustre de Sant Vicenç des del 2020.

Alejandra VILLALOBOS CORTÉS

Professora de llenguatge musical, llenguatge d’adults i flauta travessera

Obté la diplomatura d’Educació Musical a la Universidad Complutense de Madrid l’any 2009 i el Títol Superior de Música en l’especialitat de flauta travessera a l’Escola Superior de Música de Catalunya l’any 2013. Continua la seva formació amb un Màster d’Estudis Avançats en Interpretació, que finalitza l’any 2014. 

És membre de “neuma” un grup de música de cambra innovador amb el qual realitza de manera habitual concerts per tot el territori espanyol. Amb neuma ha guanyat diversos premis en concursos de música de cambra, entre els quals destaquen: 1er Premi al Concurs Internacional d’Interpretació de Música de Nova Creació Re_Cre@ de Rafelbunyol, 1er Premi al Concurs de Música de Cambra Villa de Cox, 1er Premi al Concurs de Música de Cambra de Panticosa i 1er Premi al Concurs L’Arjau de Barcelona. Neuma enregistra el seu primer CD “Origen” l’any 2018. 

Ha treballat a diverses escoles de música i conservatoris arreu de Catalunya. Actualment és professora de l’Escola Municipal de Música de Sant Vicenç de Castellet i de l’Escola Municipal de Música de Sant Celoni.  

 

Profesor1-svc

Marc RODRÍGUEZ BALLARÀ

Professor de guitarra, llenguatge, grup de guitarres

Inicia els seus estudis musicals a la nostra escola de música i seguidament continua el Grau Mitjà al Conservatori de Manresa. Realitza els primers estudis de guitarra clàssica amb els professors de l’escola Xavier Soler i Marina Puigdellívol. Continua al Conservatori amb el professor Josep M. Mangado i amb Montserrat Masramon, amb qui crearien el primer grup de guitarres del Conservatori. També estudia Magisteri Musical a UAB,  postgrau en Gestió i Polítiques Culturals i màster en Gestió d’Institucions i Empreses Culturals a la UB.

De ben jove entraria en el món de la docència a l’Escola municipal de música de Sant Vicenç, amb 17 anys comença a donar classes de guitarra. També ha treballat a l’escola FEDAC Monistrol, Esclat Música de Manresa, CEIP St. Jordi de Fonollosa, Manresa d’Equipaments Escènics – Teatre Kursaal i a l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet. Ha format part i ha acompanyat diferents grups corals de la comarca del Bages i des de fa molts anys s’encarrega de la coordinació musical de l’Associació Musical Castellet.

Forma part del claustre de Sant Vicenç des del 2001.
Elisabet Soler

Elisabet SOLER SERRA

Directora

Professora de cant modern, cant clàssic, llenguatge, cor jove.

Ha realitzat el Postgrau en pedagogies de música i moviment (URL); el Postgrau internacional en pedagogia vocal (UWTSD),  ha obtingut el Títol professional de cant al Conservatori de Manresa, centre on també ha estudiat piano. Obté el certificat de nivell 1 i 2 d’ Estill Voice Training (Voice Craft), Londres;  ha estudiat al Taller de Músics, Barcelona. Dins l’àmbit del cant, ha rebut masterclasses i seminaris de Margarida Lladó, Paul Farrington, Gillyane Keyes, Jeremy Fisher, Rosana Eckert, entre d’altres. En l’àmbit de la pedagogia ha rebut formació, entre d’altres, de Veronika Kinsky, Karin Greenhead,  Ruth Schneidewind, Eugènia Arús i Marta Canellas. En paral·lel obté la Llicenciatura en Biologia i la Llicenciatura en Traducció i Interpretació.

Professionalment ha treballat en diversos sectors, entre els quals l’ensenyament de la música des del 2004. Des del punt de vista artístic, ha fet enregistraments i composicions comercials, i ha estat la cantant de grups com No Hi Som (pop-rock); Grup Vocal Eumèlia (octet vocal clàssic); Tok de Prop (pop-jazz); Coll@age (pop) i actualment és membre del grup Odd Beatles (Beatles jazz) i del projecte duet amb David Martell: Músiques des del mirall.

Forma part del claustre de l’escola municipal de música de Sant Vicenç des del 2004.

Carme TOBIAS FERRER

Secretària acadèmica

Professora de violí, sensibilització, llenguatge, coral, orquestra i grup de violins.

Cursa els seus estudis al Conservatori Profesional de Música de Manresa amb el mestre Josep Maria Serra i Rigall i obté la Diplomatura de violí al Conservatori Superior de Música del Liceu. Realitza els estudis superiors amb la professora Eva Graubin i es llicencia de violí al Conservatori Superior de Música del Liceu. Ha assistit a classes i cursos de grans violinistes com són Gonçal Comellas, Joe Park i YehudiMenuhin.

Pel que fa a l’àmbit professional ha treballat a diverses escoles de música, com Fonollosa i Navarcles i Sant Vicenç. Ha format part de l’Orquestra de Cambra de Granollers, de l’Orquestra del Berguedà, del “Trio en Si” i del grup de titelles i música per infants ” Les Titimuses”.

Forma part del claustre de l’escola municipal de música de Sant Vicenç des del 1996.